Programma.

Op het festival kun je een heuse wereldreis maken, gewoon naast de deur. Laat je meevoeren door de diverse culturen bij de muzikale optredens, theatervoorstellingen en workshops! Houd de site in de gaten, er wordt steeds meer bekend gemaakt.

Novas Trilhas

Power To The Pipo

Saffron Sun

Novas Trilhas bestaat uit 3 enthousiaste professionele musici die zich na hun conservatoriumstudie hebben verdiept in Braziliaanse muziek, taal en cultuur. Ze spelen eigen arrangementen van bekende maar ook onbekende Braziliaanse muziek. Niet alleen samba uit Rio de Janeiro maar ook baiao, xote en samba reggae.

Power To The Pipo speelt 'raw funky stuff' - soms subtiel, maar meestal niet. Deze heren maken met hun mix van jazz en funk en een echt feest van elk optreden.

Saffron Sun is een duizendpoot binnen de wereldmuziek; reis mee van de Hot Clubs van Parijs naar een Hongaars trouwfeest, via de zwoele koffiehuisjes van Istanbul naar de drukke straten van Delhi, en alles daar tussenin.

Moyamuna

Jazz De L'est

Culture Connection

Moyamuna neemt je mee op reis: klanken uit India, Ierland en Zuid Amerika vloeien samen in harmonie en verstilling. Harp, zang en fluiten vormen de meest prachtige harmonieën.

Jazz de l’Est is een jazztrio, bestaande uit zang, saxofoon en piano. Het repertoire varieert van allerlei soorten jazz tot pop, denk aan Norah Jones, Sarah Vaughan en Billy Joel. De drie musici (14, 18 en 17 jaar oud) hebben elkaar ontmoet in Arnhem, bij Guus Tangelder’s bigband ‘de Pubi’s’ en op het Artez conservatorium.

Stichting Culture Connection brengt artiesten en publiek van verschillende culturen en leefwerelden samen en richt zich op culturele uitwisseling en artistieke ontmoeting. In samenwerking met Arnhems harmonie orkest onder leiding van Rico.

Zing Nederlands met me

About The Bush

Charivari

Zing Nederlands met me', is een laagdrempelig initiatief waarin Nederlandse liedjes gezongen worden met vluchtelingen en/of expats. Het initiatief wil op een creatieve muzikale manier een bijdrage leveren aan taal ontwikkeling, integratie en het bevorderen van sociale contacten.

De band omschrijft zichzelf als een beetje vreemd, maar wel lekker. Het is jazz, maar met invloeden uit allerlei streken. En dat levert smakelijke mengsels op; lyrische, oriëntaalse tunes, abstracte grooves, rock ’n rollende blues en wiggle-waggle-bop. Elk muziekminnend publiek krijgen ze mee.

Het Charivari trio zingt en speelt op viool, accordeon en contrabas muziek van Roemenië tot Venezuela. Ze rekenen af met de grenzen tussen exotische culturen en laten hun publiek horen dat het trio een onweerstaanbare mix is van een klassiek strijktrio, een jazzorkest en een volksmuziekgroep.

ANAE

Vocal group ZiZo

Arnhem Band

Samen probeert het duo ANAE hun talenten te combineren op alle mogelijke manieren. Ze maken muziektheater producties en spelen muziek op diverse gelegenheden. Verwacht een mix van pop, soul, jazz, gospel en sing-a-songwriter.

Vocal group ZiZo zingt popmuziek en alles daaromheen. Of het nu gaat om een serieuze ballad, cabaret, een lekker uptempo nummer of een jazzy sound; we brengen het op onze eigen manier, met zo nu en dan een twist en een dosis humor. Gewoon net even anders!

Arnhem Band is meer dan gewoon een band. Met leden tussen de 10 en 35 jaar ontstaat een hechte groep flexibele muzikanten.

11minuteslate

El sol y la Luna

Tinnef

Zin om te laat te komen? Kom dan naar een concert van 11minuteslate. Daar mag het! De wijzers van hun klok dragen je van bluesy jazz melodieën en onverwachtse impropop langs verschillende tijdzones.

De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica en de uit Arnhem afkomstige danseres Judith creëren samen een voorstelling vol temperament, dans en muziek. Bekijk hier de promo-video.

Een Arnhems bandje dat nummers speelt in verschillende genres en stijlen. Zowel akoestisch als elektrisch, zowel cover als origineel, zowel 4 mannen als 1 vrouw. Alles bij elkaar gehouden door gitaar, bas, viool, zang en drums.

BAKHO

Sonsiboney

Las Águilas del Flamenco

De muziekstijl van de Oost-Europese Balkan vormt voor het trio Bakho de grootste inspiratie, gecombineerd met de herkenbare, vaak enigszins dromerige, stijl van Marina.

Sonsiboney, Cubaanse Son vanaf de traditionele roots tot de moderne, actuele sounds van de Son van vandaag. Sonsiboney = Fiesta!

Las Águilas del Flamenco neemt je mee op reis naar het warme Andalucía van Spanje, met intens voetenwerk en sierlijke handen, warme, ritmische klanken van de gitaar en emotionele zang.

Hans Witjes

Sjongejonger

Theatergroep Junto

Hans is een singer songwriter, die pas na zijn veertigste is begonnen met gitaarspelen. Zeven van zijn zeventig zelfgeschreven liedjes zal hij ten gehoren brengen op het festival.

“Sjongejonger”, een beeldende kindervoorstelling over ouder worden en het – bijna ongemerkt

- verglijden van de seizoenen.

Kabouters, een gevaarlijke draak en een avontuurlijk plan.. als dat maar goed gaat! Een educatieve voorstelling over samenwerken en vooroordelen voor kinderen van 3 tot 100 jaar.

Magic Bubbles

Big Shoes To Fill

DJ Wieke

Arpalisa en BubbleDutch bellenblaas spelen een magische voorstelling voor kinderen - laat je meevoeren op de klanken en met de bijzondere bubbels. En let op, voor je het weet zit je zelf in een bubbel! Er zullen ook workshops zijn na de voorstelling.

Van blues,rock,folk tot pop. BSTF is een echte live band vol drama. De zanger is een echte performer en geeft alles gesteund door een heerlijk groovende band. Het spat er letterlijk van af.

Sandunga is een Spaans woord dat ‘pit’ en/of ‘charme’ betekent. Met die steekwoorden draait DJ Wieke global grooves en traditioneel werk uit alle culturen en continenten. Hij was vaker te horen in de lounge van H80 en bij buitenpodium de Blauwe Kikker.

Ontspannen of meedoen?

Behalve een aansprekend muzikaal en theatraal programma, zijn er diverse workshops op het festivalterrein voor jong en oud. Bij aanschaf van een strippenkaart kun je meedoen aan een van de vele activiteiten!

Bootcamp

Circusschool Arnhem

Djembé

Bootcamp Huissen geeft heerlijke workouts in het Immerloopark. Waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. We hebben op zondag de hele dag een hindernisbaan voor de kids en zondagochtend een ochtend workout voor de volwassenen!

Doe mee met een circusworkshop bij Circusschool Arnhem. Tijdens de workshop gaan we in elk geval aan de slag met acrobatiek, bordjes draaien, jongleren en bal of koord lopen.

Een Djembe workshop bij de Hiparikaan is altijd leuk om te doen. Je leert een ritme en de achtergronden van de West-Afrikaanse percussie.

Hermans Herrie

Inner Peace

Vliegers bouwen

Altijd al superstoer in een band willen spelen? Rocken op gitaar, toveren op de toetsen, knallen op drums of de sterren van de hemel zingen?

Doe dan mee met de Kidsband-muziekworkshop!

 

Bij deze workshop van liever de lucht in kun je je eigen vlieger bouwen en ook nog versieren. Als hij klaar is kun  je  lekker gaan vliegeren op het terrein. Je mag je vlieger natuurlijk mee naar huis nemen, en je krijgt van ons ook nog een vlieger touwtje erbij.

GoodBugFood

Kinderwijkteam - Mike Hoose

Nail Art

Weet jij hoe een insect smaakt? Je kunt ze proeven op het festival. Als je durft. Er zijn volop redenen om insecten te eten, en Goodbug kan je daar alles over vertellen. Ze zijn er alleen op zaterdag.

Afval op de grond gooien? Dat hoort niet. Gewapend met prikkers, feloranje hesjes en vuilniszakken lopen kinderen uit groep 5 t/m 8 rond om het festival mooi schoon te houden. Als dank gaan de kinderen één keer per jaar een dagje uit! Een initiatief van Mike Hoose.

In deze workshop leer je hoe je je nagels creatief kunt versieren.

Robotica

Schminken

De Groene b(r)ouwplaats BIJ BEST

Tijdens de workshop kunnen kinderen zelf hun eerste robots bouwen en programmeren.

Laat je schminken zoals jij graag wilt op het Immerloo Park Festival.

Met Manon Best van BIJ BEST Moestuineducatie creëren kinderen een zelfvoorzienend kindercafé/- restaurant onder het motto, de jacht is mooier dan de vangst.

ARTii-coaching

Bubbledutch Bellenblaas

Charivari wereldkinderorkest

Kom ontdekken, uit je hoofd, en met je handen. vrij knutselen met kosteloos materiaal.... Ik kijk er naar uit om veel ARTii-kids te ontmoeten.

Laat je verbazen hoe leuk het is om bellen te blazen. Maak superbellen die door de wind worden meegevoerd.

Het Charivari trio speelt samen met het Wereldkinderorkest. Kom gezellig en maakt samen met ons muziek.

Jouw Unieke Uitstraling

Magic Herman

Maskerskraam

Tijdens dit festival kun je jouw uitstraling, jouw authentieke energie laten lezen.

Magic Herman neemt je met zijn goochelshow SMOKE mee in een wereld van magie, trucs en laat je verbazen.

We gaan makers maken, hoe, wat en welke is nog een verassing.

 

Meet This

Ouder & kind Yoga

Plastic Fantastic

Plak, knip, dicht, schrijf, schilder, teken wat voor jou het begrip 'ontmoeting' betekent.  Het werk dat je bij ons maakt gaat onderdeel worden van een gezamenlijke tentoonstelling!

In deze workshop voor ouder en kind samen gaan we een prachtig yoga-avontuur beleven en zullen we ervaren hoe je hart kunt hebben voor jezelf en tegelijkertijd voor de wereld om je heen.

Doe mee en kijk wat jij met plastic kunt doen. Kijk de video hoe de machine werkt van Plastic Fantastic.

Pluk De Dag - groeipapier

Reframe Project

De Groene b(r)ouwplaats BIJ BEST

Kom je mee groeipapier maken? Pluk de dag ontwikkelt creatieve groeipapier geschenken. Wij willen de wereld mooier maken en als een groot kado zien. We willen jou laten genieten van de kleine geluksmomenten in het leven.

Kinderen mogen zelf kunstwerkjes maken die later op de dag in een groter kunstwerk van Arild Veld geplaatst worden.

Met Manon Best van BIJ BEST Moestuineducatie creëren kinderen een zelfvoorzienend kindercafé/- restaurant onder het motto, de jacht is mooier dan de vangst.

Rico Kreijne

Tai Chi

Het Timmerhuis

Op zondagmiddag worden er 2 workshops gehouden. Hou je van muziek kom dan op zondagmiddag en speel mee.

Bewustwording van lichaam en geest. Doe met ons mee in een workshop.

 

Ben jij die graag met hout aan de slag gaat? Bij Het Timmerhuis kunnen kinderen werken aan een eigen ontwerp: een meubel, een stad, een uitvinding.

 

Tupperware

Van Hall Larenstein

Vandebron

Ben jij die keukenprinses of prins en hou je van koken, schrijf je in en doe met ons mee!

Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten.

Vandebron maakt het mogelijk energie direct in te kopen bij onafhankelijke producenten van bijvoorbeeld wind, zon of bio-energie.

Earth Games

Dykhoeve

Bloei! in Arnhem

Ontdek bij Earth Games welke verhalen de natuur jou vertelt met Sharing Nature spelvormen en kom coöperatieve verhalen spellen spelen. Je werkt samen en speelt mét elkaar in plaats van tegen elkaar! Je vindt deze spellen bij de Vertelwagen.

Kom de puzzelkoe maken bij Dykhoeve! Meer varkensvlees met de smaak van vroeger proberen? De varkens van boer Dykhoeve lopen lekker in de wei en wroeten hun eigen voedsel bij elkaar.

 

Hoe ziet jouw planeetvriendelijke leefstijl eruit? Ga met ze in gesprek en ontdek mooie immateriele waarden. Bloei! in Arnhem inspireert tot een groener, duurzamer en socialere stad. Bloei! je mee?

 

Luuxoo

Milieudefensie

Mooieweg

We wensen onze kinderen al het geluk van de wereld toe. Wat ga jij maken op het festival? We gaan er onze creativiteit en intuïtie voor inzetten.

Op de eerste julidag staat Milieudefensie Arnhem als 'Groene Doener' op het Immerloo Park Festival. Ze vertellen het verhaal van de plastic flessen, de plastic soep en tonen voorbeelden van upcycling. Bekijk hun creatieve uitspattingen voor het hergebruik van de petfles; jij kunt het ook!

Groente verbouwen in de stad, dat doen ze bij Stadslandbouw Mooieweg. De helft van de oogst is voor de Voedselbank. Daarnaast bieden zij een plek voor reintegratie en zorgen voor gezond groen in de wijk. Ze laten graag zien hoe ze dat doen.  Misschien schuilt er ook een stadsboer(in) in jou?

Rijn en IJssel Energiecoöperatie

Verte Vertelling

Binnenkort komen er 4 windmolens in Arnhem, en jij kunt medeeigenaar worden. Meer weten over dit bijzondere project? De ambassadeurs kunnen je alles vertellen over 'Samen aan de wind'.

Handige verhalen zijn verhalen die je je zelf kunt vertellen als je de weg kwijt bent. Het verhaal brengt je weer thuis. Kom luisteren in de Vertelwagen. Als het zwaailicht gaat, begint er weer een voorstelling. Verhalen voor alle leeftijden!

Heerlijk eten en drinken!

Op het festivalterrein vind je naast alle acts en optredens een heerlijk aanbod aan eten en drinken. Kijk hieronder voor de horecagelegenheden die je kunt vinden op tijdens de festivaldagen.

JoJo Poffertjes

Let's Coffee

Ursila's Catering

Met een authentieke oer-Hollandse kraam en een o zo vertrouwde lekkernij in een modern jasje is het bij JoJo Poffertjes altijd gezellig! Laat je verrassen door een van de 10 toppings. De poffertjes worden verantwoord gebakken op basis van vezelrijk boekweit, melk en eieren.

De 100% duurzame Let's Coffee Mobile wordt overal ingezet voor ambachtelijke koffie, cappuccino met hartjes en blaadjes, macchiato en thee. De zelfgebakken brownies of appeltaart zijn overigens ook niet te versmaden.

 

Ursila komt weer met haar overheerlijke roti kip, Surinaamse bami kip, lekkere bara en tropische drankjes. Kom je een hapje eten?

De Hooijmaat

Schaafijs Arnhem

Beleef Bier

De Hooijmaat is een supergezellige boerderijcafé waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of een feestje kunt geven. Samen met De Korenmaat een uitstekende plek om te genieten van een kopje koffie en vers gebak.

Heerlijk Surinaams Schaafijs, gemaakt van verse vruchtensiroop. Diverse smaken o.a aardbei, peer, kersen, cola, sinas.

 

Laat je verrassen van diverse met liefde en ambachtelijk gebrouwen biersoorten bij Beleef Bier van Thijs.

Stichting Immerloo Park Festival

E. admin@immerlooparkfestival.nl

Contact

Fotografie: Robert Koekkoek, Jan van Dongen & Anneke van Dongen