Projecten.

Naast een uitgebreid en gevarieerd programma, zijn er drie speciale proejcten op het festival: Groene Doeners, Jouw Idee Werkt! en het Reframe Project. Lees hieronder meer.

Duurzaamheid en verbinding staan hoog in het vaandel in deze vierde editie van het Immerloo Park Festival.

Klik op de titel of foto van het project om de flyer te downloaden.

Het Reframe Project

Ervaar hoe je, ook in de stad, natuur heel dicht naar je huis kunt halen.

In een heuse verkiezing gaan kinderen uit groep 7 & 8 aan de slag om op creatieve wijze te kijken wat er in hun leefomgeving kan en mag veranderen. De beste ideeën worden in het najaar ook echt uitgevoerd samen met het winnende team en buurtbewoners.

 

Bouw mee aan het enorme en prachtige kunstwerk te midden van het festivalterrein.

Doe je mee?

Aan deze projecten zijn verschillende activiteiten verbonden. Doe mee aan een van de vele activiteiten van bovenstaande projecten en schrijf je in voor workshops.

Bij het programma kun je hier alle activiteiten vinden die horen bij de speciale projecten.

groene doeners is verbonden met de volgende workshops/deelnemers:

- B(R)oeiplaats bij best

- bloei! in arnhem

- boer dykhoeve

- goodbugfood

-  kinderwijkteams

- luuxoo

- milieudefensie

- mooieweg

- pluk de dag - green graphics

- rijn en ijssel

- artii-uitvinders

Arnhemse Afvalkaravaan

Vandebron

Van Hall Larenstein

In de Arnhemse Afvalkaravaan leren kinderen (en ouderen) spelenderwijs alles over afval. Wat mag er mee met het PMD? Wat maken we gescheiden afval? Waar laat je al dat afval? Hoe kook je met restjes? Wanneer alle inwoners van de stad meedoen met afval scheiden, wordt afval weer grondstof. Afval? Laten we er wat van maken.

 

Vandebron maakt het mogelijk energie direct in te kopen bij onafhankelijke producenten van bijvoorbeeld wind, zon of bio-energie. Hierdoor zijn traditionele energiebedrijven niet meer nodig en kunnen we samen kiezen voor schonere, transparantere en uiteindelijk ook goedkopere manieren om in onze energiebehoefte te voorzien. Meedoen is heel simpel en leuk. Wees welkom.

Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door

toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden pro-actieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Bekijk programma

Over Groene Doeners

Ons aandeel op het Immerloo Park Festival is dat we met de ‘Groene Doeners’ duurzame ontwikkeling en verbinding stimuleren. Heel simpel, door ondernemers met een duurzame intentie activiteiten aan kinderen aan te bieden die een meerwaarde zijn voor de wereld. 'Leren', ergens enthousiast van raken, gebeurt op de meest natuurlijke manier middenin de maatschappij. Bij ons kan je ervaren hoe eenvoudig en inspirerend ‘duurzaam doen’ is. We motiveren je om bewuste (duurzame) keuzes te maken en samen te werken.

 

We willen mensen met elkaar laten samenwerken. In je eentje de wereld verbeteren is lastig, maar samen lukt het wél! Vanuit dat idee benaderen we duurzaamheid/duurzame ontwikkeling met hoofd, hart en handen: bewustmaken van keuzes, lief zijn voor jezelf, de ander en de wereld, en zelf (samen) dóén, creëren!

 

Ben je verbonden met jezelf, de ander en de wereld, dan ben je ook geneigd om er goed voor te willen zorgen!

Stichting Immerloo Park Festival

E. admin@immerlooparkfestival.nl

Contact

Fotografie: Robert Koekkoek, Jan van Dongen & Anneke van Dongen